Microdermabraziune

Microdermabraziune – asigura o regenerare celulara, eliminarea petelor, uniformizarea cicatricilor superficiale, accelerarea hidratarii naturale a tenului si redarea luminozitatii.
Microdermabraziunea ca o alternativa la peeling chimic sau dermabraziune chirurgical, care sunt mult mai agresive si mai invasive, realizeaza o delicata exfoliere a pielii .
Dupa doar un singur tratament, veti observa cum pielea devine mai luminoasa, catifelata si curata.
Cele 9 capete diferite de microdermabraziune au varf de cristale de diamant de diferite marimi pentru a permite o tratare completa si complexa a problemelor, inclusiv cele din zona ochilor sau din zona narilor.


Selectarea capatului de tratament potrivit pentru fiecare tratament, impreuna cu forta de vacuum permite o microdermabraziune exacta si foarte bine controlata.

Cand se recomanda microdermabraziune?
Se recomanda in special persoanelor ce au acnee, discoloratii, riduri fine sau mai adanci, diferente de textura ale pielii sau tenul este afectat de expunerea la razele soarelui.
Este indicate pentru curatarea si intretinerea tenului indifferent de varsta.
Microdermabraziunea se poate realiza frecvent dar trebuie lasata o pauza de cca. 7-10 zile intre tratamente pentru rezultate optime.
Este bine ca doritoarele sa-si planifice sedintele de tratament in primele doua saptamani dupa ciclului menstrual, deoarece pielea este mai sensibila pe masura ce se apropie ciclul si in timpul acestuia.

Cum se desfasoara o sedinta de microdermabraziune?
Se efectueaza demachiere profesionala a fetei de excesul de grasimi, pentru a pregati tenul. Procedura in sine consta in scanarea/razuirea manuala a intregii fete cu ajutorul unor piese metalice incrustate cu cristale de diamant de diferite granulatii pentru a asigura ca se obtine un efect de exfoliere gentila fara zgarieturi sau taieturi.
Folosirea de diamante adevarate asigura nivele consistente ale eficientei tratamentului la fiecare sedinta.
Gradul de dermabraziune poate deci varia in functie de efectul care se doreste precum si de sensibilitatea clientului.

Procedeul dureaza cca. 10-15 min , in functie de adancimea sau taria cu care se lucreaza.

Dupa ce a fost tratata toata fata, se aplica o solutie tonifianta precum si o crema de rehidratare, si eventual o crema cu factor de protectie solara ridicat.
Senzatia cea mai comuna este aceea de usoara insolatie.
Pielea se va simti foarte uscata si este posibil sa se exfolieze. Acest lucru este normal si este de fapt scopul procedurii.

Recomandarea specialistului
Trebuie sa aplicati cu regularitate un rehidratant de calitate care sa includa si un factor de protectie solara cit mai ridicat.
Chiar si asa, trebuie evitata expunerea la soare pentru perioade mai lungi, iar bronzarea, chiar si la salon, este contraindicata (exceptie face bronzarea cu DHA).
De asemeni contraindicate sunt orice fel de produse exfoliante cu 3-5 zile inainte si dupa tratament. Pielea se va simti mai fina iar efectele pozitive se pot vedea in unele cazuri chiar imediat dupa tratament. Se recomanda 4-6 sedinte, distantate la 7-10 zile, dar – de la caz la caz, in functie de seriozitatea afectarii stratului cornos – se pot efectua si mai rapid, la 3-5 zile.
Este microdermabraziunea un tratament dureros?
Nu, deoarece granulatia cristalelor de diamant si puterea de suctiune pot fi alese astfel incat tratamentul sa fie efectuat la limita de confort si suportabilitate.
Se simte asemanator unei ciupituri, si senzatia este mai pregnanta in jurul ochilor si buzelor, unde sensibilitatea este mai mare. In general este bine sa se lucreze cu presiuni cat mai mari, pentru a obtine rezultate cit mai bune.
Apare tumefierea fetei dupa microdermabraziune?
Acest efect secundar este extrem de rar. Procedeul in sine este non-invaziv, si doar prin exagerarea intensitatii poate produce acest gen de efecte. Chiar si asa pot fi remarcate rezultate pozitive si dupa doar o prima sedinta.

Cind ma pot intoarce la servici dupa tratament?
Imediat. Sunt insa multe cliente care efectueaza acest tratament in pauza de pranz.

Microdermabraziunea contraindicatii
• - leziuni tegumentare nediagnosticate
• - herpes recent
• - negi
• - acnee activa, supurata
• - Rosaceea activa
• - Diabet decompensat
• - Boli autoimune sistemice
• - Tendinta de hiperpigmentare
• - La persoanele care tocmai au facut peeling chimic.
• - Imediat dupa proceduri laser la nivelul zonei tratate.