Drenaj Limfatic


Limfa este lichidul interstitial care scalda celulele corpului, aducând la ele nutrienti si îndepărtând rezidurile, este de fapt lichidul în care "pluteste" si în care se "dilueaza" sângele - toate procesele de detoxificare se petrec în primul rând prin intermediul limfei. Sângele este de fapt un amestec de limfa, globule albe si globule rosii. Spre deosebire de sânge, limfa ajunge "peste tot" în corpul nostrum, în timp ce sângele este transportat doar prin vasele sangvine.

Sistemul limfatic este o componenta importanta a sistemului natural de aparare al organismului împotriva bolilor. Contribuie la transportul lichidelor si al altor substante în organism, printre care celulele sangvine albe.Atunci când ne taiem, sângele curge din rana, dar nu toata lumea stie ca avem un al doilea sistem circulator care se numeste sistemul limfatic care distruge si îndepărtează „invadatorii" precum virusurile si bacteriile din organism. Este o componenta importanta a sistemului nostru natural de aparare - sistemul imunitar - si ne ajuta sa luptam împotriva infectiilor.

Sistemul limfatic ne ajuta la transportul celulelor, proteinelor, nutrientilor si produsilor de degradare în organism. Mai precis, transporta celule sangvine albe, inclusiv acel tip special de celule albe care se numesc limfocite.

Atunci când racim, simtim uneori ca „glandele" de sub maxilar cresc si se întăresc. Aceste formatiuni sunt o componenta a sistemului limfatic si se numesc ganglioni limfatici. În organism exista aproximativ 100 de ganglioni limfatici si sunt usor de observat la nivelul axilei, inghinal si al gâtului. Celulele sangvine albe circula în sistemul limfatic cautând si distrugând invadatorii straini, cum ar fi agentii patogeni sau toxinele. Ganglionii limfatici filtreaza limfa pentru a îndepărta invadatorii identificati si pentru a bloca patrunderea acestora în circulatia sangvina. Dupa ce limfa a fost „curatata" în ganglionii limfatici, patrunde în circulatia sangvina si în circulatia generala.

Concluzie: Pentru un corp sanatos si pentru un result rapid si eficient poti opta pentru un DRENAJ LIMFATIC professional.